Tips & Råd inför åkturen till pensionatet

Kisse gillar inte att åka bil, blir åksjuk eller gör ifrån sig...


Ge inte katten kvällsmat, om ni ska åka på morgonen, alternativt ge inte frukost om ni åker senare på kvällen. Tillgång till friskt vatten är en självklarhet.

Planera så att katten gjort nr 1 och nr 2 innan bilfärden. Håll inne utekatten kvällen innan och kontrollera lådan under dagen.


Lägg gärna en tidning av poröst papper, eller något annat som absorberar vätska i buren, det är en fördel om det är något som kastas direkt om olyckan är framme... och ha med en extra omgång till hemfärden. Speciella absorberande inlägg finns i att köpa i djuraffär.

Spraya burtaket med Feliway någon kvart innan ni åker. 5-6 rejäla pumptag räcker. Var lugn och bestämd.

På Spotify finns speciell pianomusik "Relax my cat" som man kan spela under färden, detta har i vissa fall haft en lugnande inverkan, enligt tips från kattägare som testat detta under färden hit och märkt skillnad.

Har ni svårt att få in katten i transportburen; öppna gallret, ställ buren försiktigt på högkant och "häll" ner katten i buren med bakdelen först. Håll ett stadigt tag under frambenen på katten.

Vänj gärna katten vid transportburen till vardags så den inte bara tas fram för transport, gör den till ett mysigt tillhåll för kisse var dag.